Image

Martina Šepetavc, mag. pharm.

Naslov rada: Značaj očuvanja funkcije nosne sluznice tijekom COVID-19- kako izabrati - perspektiva ljekarnika

Ishodi učenja:
1. Razumjeti djelovanje sprejeva s morskom vodom na funkciju sluznice nosa s obzirom na njihov sastav
2. Upoznati prednosti korištenja sprejeva s morskom vodom za očuvanje funkcije sluznice nosa u odnosu na fiziološku otopinu
3. Moći pravilno u praksi preporučiti uporabu hipertoničnih i izotoničnih otopina morske vode

CV

Voditeljica Edukacijskog centra, ZU Farmacia
Diplomirala na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu u Zagrebu te nakon pripravničkog staža i položenog stručnog ispita prošla karijerni put od farmaceuta suradnika preko voditelja ljekarne do današnje pozicije voditeljice edukacijskog centra u ljekarničkoj ustanovi Farmacia.
Odgovorna za organizaciju i provedbu stručnog razvoja te razvoja kompetencija magistara farmacije i farmaceutskih tehničara u ZU Farmacia te odgovorna osoba za razvoj i kontrolu kvalitete procesa u ljekarnama. Nositeljica je projekata razvoja i implementacije dodatnih kognitivnih usluga u ljekarnama, organizacije javnozdravstvenih akcija te urednica časopisa kojeg izdaje ZU Farmacia.
U Hrvatskom farmaceutskom društvu od 2014. godine obnaša funkciju predsjednice Sekcije za javno ljekarništvo te je članica Upravnog odbora. Članica je organizacijskih odbora Savjetovanja farmaceuta i kongresa.
U Hrvatskoj ljekarničkoj komori članica je Vijeća komore, savjetnica predsjednice Komore za područje javnog ljekarništva, aktivno doprinosi radu stručnih povjerenstava na području dodatnih usluga te je članica ispitne komisije za priznavanje inozemnih kvalifikacija.
Na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu kao vanjski suradnik sudjeluje u nastavi na 5. godini na kolegijima Ljekarnička skrb, Farmakoterapija dermatoloških poremaćaja i Cijepljenje u ljekarničkoj praksi.
Članica je ispitne komisije za stručni ispit farmaceutskih tehničara pri Ministarstvu zdravstva.
Pozvani predavač na skupove, autor brojnih stručnih članaka te aktivni sudionik u projektima stručnih institucija poput Hrvatskog ljekarničkog kompetencijskog okvira i programa za stručno osposobljavanje studenata 5.godine farmacije.
Dobitnica brojnih nagrada od kojih su najznačajnije nagrade HALMED-a za posebni doprinos prijavi nuspojava lijekova (2010.-2013.), nagrada Hrvatske udruge za sigurnost pacijenata za projekt Osobni ljekarnik (2013.), diploma Hrvatskog farmaceutskog društva za istaknut rad u struci (2017.), nagrada Hrvatskog farmaceutskog društva za najbolji projekt u području ljekarničke skrbi u Hrvatskoj vezano uz medikacijske pogreške (2018.) te nagrada Hrvatskog farmaceutskog društva 'mr.ph. Antun Karlovac' za znatno unapređenje farmaceutskog stručnog rada (2021).

Search