Image

Prof.dr.sc. Davor Plavec, dr.med.

Naslov rada: Koliko daleko ići u opsegu preparticipacijskog pregleda mladih sportaša?

CV

Prof.dr.sc. Davor Plavec, dr.med., je specijalist medicine rada i športa u ustanovi PRIMA NOVA, znanstveni savjetnik te redoviti profesor Medicinskog fakulteta Sveučilišta JJ Strossmayer, Osijek.
Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gdje je magistrirao i doktorirao. Prvi dio svog radnog vijeka proveo je u Institutu za medicinska istraživanja i medicinu rada u Zagrebu gdje je završio specijalizaciju, a od 2005. godine radio je kao član uprave u Dječjoj bolnici Srebrnjak gdje je uspješno vodio projekte informatizacije, certifikacije i akreditacije, te kao član najužeg tima projekt „Dječjeg centra kompetencije u translacijskoj medicini (CCTM)“.
Predavač je na diplomskim te poslijediplomskim studijima na više fakulteta.
Područja njegovog znanstveno-istraživačkog interesa su alergijske i bolesti dišnog sustava te medicina rada i sporta. Aktivni je član velikog broja nacionalnih i međunarodnih stručnih društava (u više mandata član uprave istih).  
Član je uredničkog odbora više eminentnih svjetskih znanstvenih časopisa (PLOS One, Medicine, PeeJ, JOMH, Frontiers in Allergy, itd…), te je do sada je objavio više poglavlja u knjigama te više od 250 radova koji su citirani više od 4000 puta.

Search