Image

Prim. dr. sc. Nives Pustišek, dr.med., spec. dermatolog i venerolog, subspecijalist dječje dermatologije

Naslov rada: Dermatologija – može li biti hitno?

Ishodi učenja:
1. Naučiti prepoznati dermatološke bolesti koja mogu akutno ugrožavati ljudski život i traže hitnu medicinsku intervenciju (infekcije, histaminom posredovane reakcije preosjetljivosti, reakcije preosjetljivosti na lijekove, eritrodermije, vezikulobulozne dermatoze, vaskulitisi i opekline).
2. Prepoznati subjektivne i objektivne znakove i simptome kožnih bolesti koji mogu ukazivati na ozbiljno stanje pacijenta kao vrućica, osip, vezikule, bule, pustule, svrbež, pečenje kože, ljuštenje kože, crvenilo kože cijelog tijela i drugo.

CV

Dr. Pustišek diplomirala je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, specijalist je dermatologije i venerologije, uži specijalist dječje dermatologije. Zaposlena je u Klinici za dječje bolesti Zagreb. Autor je i koautor brojnih stručnih/znanstvenih radova i publikacija, kao i predavač na kongresima u Hrvatskoj i inozemstvu. Autorica je sveučilišnog priručnika ”Atopijski dermatitis”. Za doktorsku disertaciju „Utjecaj strukturirane edukacije na klinički tijek atopijskoga dermatitisa u dječjoj dobi“ dobila je Dekanovu nagradu na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Od 2013.g. u Klinici za dječje bolesti provodi strukturirani edukacijski program za djecu oboljelu od atopijskog dermatitisa i njihove roditelje pod nazivom “Škola atopije”. U svome radu naglašava značaj psihoterapijskog pristupa u liječenju bolesti kože te je u završnoj fazi edukacije za bihevioralno kognitivnog terapeuta, supervizijski stupanj.

Search